ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΣΧΕΣΙΑΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η σχεσιακή είναι μια σύγχρονη μορφή ψυχοθεραπείας που δίνει έμφαση στη θεραπευτική ιδιότητα που μπορούν να έχουν οι σχέσεις στη ζωή μας. Μια από αυτές είναι και η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου κατα τη διάρκεια της ψυχοθεραπείας και λειτουργεί σαν σχεσιακό πρότυπο και εκτός του θεραπευτικού πλαισίου.
Η σχεσιακή ψυχοθεραπεία βασίζεται στις σύγχρονες ψυχαναλυτικές και ψυχοδυναμικές θεωρίες που δίνουν έμφαση στη σημαντικότητα των πρωταρχικών σχέσεων με τους φροντιστές μας στη μετέπειτα διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας. Με βάση αυτές μαθαίνουμε ως ενήλικες να σχετιζόμαστε, πολλές φορές με τρόπους που δεν μας βοηθάνε να γνωρίσουμε και να αναπτύξουμε το πλήρες δυναμικό μας. Το αποτέλεσμα είναι η ανάπτυξη διαφόρων μορφών ψυχοπαθολογίας, όπως το μακροχρόνιο άγχος και η κατάθλιψη, σαν αντιστάθμισμα της αδυναμίας μας να δημιουργήσουμε αυθεντικές σχέσεις.
Ο σχεσιακός θεραπευτής, σαν άλλος φροντιστής, μέσω της αυθεντικότητάς του αλλά και της κατανόησης και αποδοχής που δείχνει προς τον θεραπευόμενο τον βοηθάει να ζήσει μια διορθωτική εμπειρία και να αποκτήσει νέους, πιο λειτουργικούς και πιο αυθεντικούς τρόπους να σχετίζεται.

"Αυτοί που έχουν ένα «γιατί» για να ζουν, μπορούν να αντέξουν σχεδόν οποιοδήποτε «πώς»"

Friedrich Wilhelm Nietzsche

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλέστε με για να συζητήσουμε πώς μπορώ να σας βοηθήσω 

ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ 5 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΜΙΩΝ), ΒΟΥΛΑ

6907046958

DSC_4496_edited.jpg
  • Facebook
  • Instagram

©2020 by ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΟΜΒΑΡΔΕΑΣ. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now